2019. június 16., vasárnap

Hazudósok 22. fejezet


Készítsetek zsebkendőt...



-          Te mit szívtál az éjjel?
-          Vagy volt valami a reggelidben? – toldotta meg Liam. – Gomba, mondjuk? – Harry kifújta a benntartott levegőt. Semmi mást nem érzett, csak tompaságot.
-          Lefeküdtem Briannával – vallotta be. – Futó kaland volt, később fel sem ismertem. Ezért esett le ilyen sokára, hogy Louis mit is művel. – Elszorult a szíve a szerelemtől. – Engem véd, ahogy mindig.
-          Most komolyan azt állítod, hogy Louis magára vállalta a gyerekedet? – vonta össze a szemöldökét Niall. – Mégis miért?
-          Tudta, hogy összeroppannék – felelte halkan. – Nem tudom az okot, azt viszont igen, miért rejtegeti ennyire.
-          Mert egészen nyilvánvalóan rád hasonlít – fejezte be Liam rezignáltan.

Beszélgetésüket harsány dudaszó szakította félbe.
-          Francba, mennünk kell – egyenesedett ki Liam. – Erre még visszatérünk.

Harry ezután egyáltalán nem találta a helyét. Vállalta, hogy tolja a babakocsiban szendergő ikreket, de semmi mást nem volt képes felfogni a környezetéből. Azon, hogy van egy fia, még nem tudott kiakadni eléggé – főleg azért, mert még nem is látta a gyereket -; jelenleg azon kattogott, hogy Louis micsoda áldozatot hozott érte. Képes volt felforgatni a saját életét csak azért, hogy Harry karrierje ne törjön ketté.

Hirtelen megállt a tóparton, mikor leforrázta az a jövőkép, amit a másik megakadályozott; ismét a botrányaival került volna a címlapokra, és nem a sikereivel. Aztán pedig már lehetetlennek tűnt volna felvállalni magukat és a szerelmüket. Harry az ajkába harapott; így talán nem volt ugyanolyan nehéz? Louis nem rejtegetheti örökké a fiút, így ki fog derülni, ki is az igazi apja.

-          Valami baj van, Harry? – lépett mellé Fizzy.
-          Nem, minden rendben van – mosolygott rá. – Na, és te hogy érzed magad? Nem zavartunk meg titeket, ugye?
-          Dehogyis, ellenkezőleg. Minden jobb, ha ti is itt vagytok. Louis ilyenkor sokkal boldogabb és viccesebb.
-          Nem miatta jöttünk.
-          Tudom – nyugtatta meg a lány, majd leguggolt a testvérei elé, és grimaszolt nekik néhányat. – Mi rendben vagyunk, tényleg.
-          Túl sok ez nektek – vélte Harry. – Túl fiatalok vagytok… nem mintha ezt bármikor el lehetne viselni… - Érezte, hogy könnyek gyülekeznek a szemében, de elűzte őket. – Szóval csak azt akartuk, hogy tudjátok… hogy ránk bármikor számíthattok. Bármiben.

Fizzy felmosolygott rá, de a szája eltorzult a sírástól. Harry nyomban letérdelt mellé, és átölelte. Korábban csak Gemma iránt érzett úgy, mint most; mintha kitépték volna a szívét a mellkasából, és elosztották volna a gyerekek között. Meg akarta védeni őket, meg akarta akadályozni, hogy a világ bántsa őket. Ahogy azonban Fizzy a karjában rázkódott, rájött, hogy ezzel már elkésett.

-          Mi van itt? – Harry felpillantva azt látta, hogy Louis tart feléjük sebes léptekkel, arcán csupa aggodalom. – Mi van a húgommal?
-          Itt inkább az a kérdés, veled mi van! – pattant fel a lány, miközben Harry karjai lehullottak róla.
-          Velem…
-          Fizikailag jelen vagy velünk, de mindig másra gondolsz, máshol jársz. Azt hiszed, nem vesszük észre, de ennyire nem vagyunk hülyék.
-          Jövök, amikor csak tudok! – vágott vissza Louis. – Mit vársz tőlem? Mégsem költözhetek haza…
-          Nem is kértelek erre…
-          Akkor mit szeretnél? – A hangja most már sokkal lágyabban csengett. – Mindent megteszek, amit csak tudok.
-          Tudom – szipogta a lány. – Csak… olyan, mintha téged sokkal korábban elvesztettünk volna, mint anyát.

Harry levegő után kapott, ahogy Fizzy elsietett a könnyeit törölgetve, Louis meg csak állt ott, mint akit azonnal elnyel a föld.
-          Boo… - Harry kinyújtotta a kezét, lassan, mintha a srác egy felbőszült vad lenne. – Boo… biztos vagyok benne, hogy nem úgy értette… - Amikor közelebb lépett hozzá, Louis ránézett könnyben úszó szemeivel.
-          Igaza van – suttogta mindenféle érzelem nélkül. – Igaza van. Elhagytam őket. Elhagytalak titeket. Mindenkit kizártam, mert…
-          Joy a te anyád is volt – mondta Harry. – Közelednetek kellett volna egymáshoz, de még nem késő. Sosem késő. Ők még itt vannak neked, és csak ez számít.

Louis a következő pillanatban kicsit megdőlt, és az arca máris befészkelte magát Harry nyakába. Harry nem volt biztos benne, mit kellene tennie. Mi van, ha átöleli, ő pedig eltaszítja? Mi van, ha…? De Louis ezt is gyorsan megoldotta. Fölemelkedett a keze, és belekapaszkodott vele a srác ingébe, miközben utat engedett a könnyeinek.

-          Neked is… ennyire fáj? – kérdezte szaggatottan lélegezve. – Hogy lehet… itt még az egyik pillanatban… a következőben pedig már nem?
-          Ő… - Harry alig tudott megszólalni. – Ő annyira szeretett titeket… annyira büszke volt rád. Tudod, ugye?
-          Tudom… de mit érek vele, ha ő nincs többé?
-          Nem tűnt el örökre… amíg emlékeztek rá, addig veletek van. – Harry behunyta a szemét, aztán átkarolta és magához szorította Louis-t. Gyászolta Joyt, gyászolta Robint, és sajnálta azokat, akik kénytelenek nélkülük folytatni.

Néhány percig állhattak így csupán, mikor Louis elhúzódott, és durván letörölte a könnyeit.
-          Ne haragudj – köszörülte meg a torkát.
-          Ki kellett sírnod magad. – A másik biccentett. – Én itt vagyok neked, tudod? – Louis nem volt hajlandó ránézni, Harry szerint pedig ez így rendben is volt. – Nem kell egyedül cipelned a terheidet, nem kell kizárnod mindenkit. Csak hagynod kell, hogy melletted legyek és segítsek.
-          Neked is…
-          Nekem is megvan a terhem… de én bármikor megosztanám veled. Csak egyetlen jelre várok… hogy te is ezt szeretnéd. – Louis fiatalos arca éveket látszott öregedni, aztán egyszer csak elmosolyodott.
-          Egyszer mindennek vége szakad, nem igaz? Még a hazudozás sem tarthat örökké.
-          Rájöttem, hogy az igazság, még ha nehezebb is, mindig jobban megéri.
-          Talán – sóhajtott fel a másik. – Köszönöm, hogy eljöttetek.
-          Szívesen. Habár végső soron te térítetted észhez Dant. – Louis felnevetett, ahogy kormányozni kezdte a babakocsit.
-          Mindig is félt tőlem némileg.
-          Vajon miért. – Összenevettek, aztán kicsivel tovább tartották a szemkontaktust, mint szükséges lett volna.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© Another World (Larry Stylinson), AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena