2019. április 21., vasárnap

Hazudósok 14. fejezet


Az új fejezet megérkezett! :)
Kellemes húsvéti ünnepeket! :)



Louis terve igazából nem volt egy doktori disszertáció; szerette volna, ha Paul figyelme inkább rá irányul, hogy Liam és Niall a saját útjára koncentrálhasson. Nem tudta, hogyan is adhatná ezt a másik kettő tudtára, de erre végül is nem volt szükség. Egyik este például rajtakapta Liamet, ahogy széles mosollyal az arcán telefonált. Niall pedig…

-          Basszus! – Louis meglepetten kapta fel a fejét, majd Harry után eredt.
-          Mi az?
-          Nem fogod elhinni!
-          Mit? Mi van? – A srác szíve a torkában dobogott. Rettegés fogta el arra gondolva, hogy Harrynek esetleg valami baja eshet…
-          Igazad volt! – Harry széles vigyorral az arcán fordult szembe vele.
-          Aha, ez nem újdonság.
-          Niall. És Josh. – Olyan csillogó szemmel nézett rá, mint egy kisgyerek, aki váratlan ajándékot kapott.
-          Láttad őket? – Louis belesett a színpadra, de nem volt ott senki.
-          Nem csináltak semmit, de… tudod… - És végigsimított a karján. Érdekes módon a tudat, hogy Niall végre boldog lehet, sokkal többet jelentett neki abban a pillanatban, mint a futó érintés.

Nos. A következő fontos kérdés az volt, hogy Louis-nak vajon joga volt-e érdeklődni Liam és Niall magánélete felől, miután annyi bosszússágot okozott nekik?

-          Te nem szeretnéd tudni? – kérdezte suttogva Harrytől. A színpad mögött ácsorogtak, hallgatták a tömeg zúgását, és várták, hogy a munkások az utolsó simításokat is elvégezzék a hangszereken.

Harry előbb elnézett Niall irányába, aki épp Dannel és Sandyvel kiegészülve pengette a gitárját, majd a másik oldalra pillantott, ahol Josh ücsörgött a mobilját nyomkodva.
-          Majd elmondja, ha úgy gondolja, ránk is tartozik. – Vagyis soha napján, gondolta Louis egy fintor kíséretében, amin Harry elmosolyodott. – Tőlünk sem hallottak túl sok mindent…
-          Az más.
-          Mennyiben? – érdeklődött Harry, és karba fonta a kezét. Louis megpillantotta a lepke árnyékát.
-          Nekünk nem lenne szabad azt csinálnunk, amit. Tehát pont ellentétes a szitu.
-          De azt sem mondtuk el nekik, hogy erősítenünk kell a Larryt – mutatott rá a srác. – Téged nem zavar, hogy szinte kezdettől fogva titkolóznunk kell egymás előtt? – Mélyet sóhajtott. – Félek, hogy ez előbb-utóbb szétszakítja a csapatot. – Louis erre meg sem kísérelt reagálni, habár pontosan ettől rettegett ő is.

A következő pillanatban Liam karja landolt a vállukon.
-          Barátaim, készen álltok?
-          De még mennyire! – csatlakozott Niall is. – Láttátok a visszajelzéseket? Mindenki odavan az új videóért!
-          Danny is sokat dobott az ügyön – jegyezte meg Liam, majd középre nyújtotta a karját. – Mindenki egyért, egy mindenkiért! – Louis úgy vélte, ezt a rituálét sosem fogja megunni.

Később Louis vigyorogva nézte, ahogy Liam a közönséghez beszélt; ahogy Niall és Josh röpke pillantást váltott; és ahogy Harry szemrevételezett egy szivárvánnyal díszített táblát. A zenészek hangoltak a következő dal előtt, a rajongók tapsoltak és nevettek, ő pedig a világ csúcsán érezte magát.

-          Hölgyeim és uraim, ez a Stroooooooong! – Louis megpörgette a kezében a mikrofont, mialatt felcsendültek az első hangok.  Liam része után Harry lépett előre, és szinte ordította a mikrofonba a refrént…

I’m sorry if I say „I need you”

Louis is pontosan így érzett. Milliószor megesett vele, hogy belesajdult a szíve Harry hiányába, és ezt nem is félt megosztani a másikkal.

But I don’t care, I’m not scared of love

Nos, ez szintén így volt, habár viccesen is hathatott volna éppen Harry szájából… mivel ő volt az, aki nem volt hajlandó még csak megfontolni sem azt, hogy felvállalja magukat…

Louis annyira elbambult a szöveg elemzésén – amit ő maga írt, tehát nagyon is tisztában volt minden egyes szó jelentésével -, hogy majdnem lemaradt a saját részéről. Magán érezte barátai kérdő pillantásait, de hamar bebizonyította, hogy minden a helyén van. Hogy mind a helyükön vannak. 

Mielőtt azonban ő maga is helyre rázódhatott volna, Harry – kihasználva, hogy éppen nem kellett énekelnie – felé fordult a színpadon, és csókot dobott neki.

-          Elment az eszed? – nyomult utána, mikor a srác hátraszaladt a mosdóba.
-          Miért, csak te viselkedhetsz kétértelműen? – kérdezett vissza, ahogy elővette a farkát, és vizelni kezdett. Louis háttal állt a mozgó wc ajtajának, és a sürgölődőket figyelte.
-          Csak azt teszem, amit mondanak.
-          Nem te mondtad, hogy néha lehetnek saját ötleteink is? – Két koppintás hallatszott az ajtón, mire Louis ellépett az útból, majd felbontotta az előzőleg elmart üveg víz tetejét, hogy Harry leöblíthesse a kezét. Louis számára érdekes volt, mennyire magától értetődően jött a késztetés, hogy gondoskodjon a másikról.
-          Csak fejezd be – kérte végül elgyötörten. Harry vizes kezével végigsimított fekete farmerén, Louis pedig igyekezett nem követni a mozdulatot.
-          Nem. Az én barátaim is. Tenni akarok valamit értük.
-          Ezt mégis hogy sakkoztad ki?
-          Ismerlek – nevetett Harry. – A szeretteidért bármire hajlandó vagy. – Aztán hirtelen elkomorult az arca. – Remélem sosem lesz rá szükség, hogy miattam valami hülyeséget művelj.
-          Már késő – vont vállat Louis. – Nem túl valószínű, hogy ennél nagyobb hülyeséget művelek a szerelem nevében. – Harry tekintete ellágyult, de mielőtt reagálhatott volna, odakint még a szokottnál is nagyobb lett a hangzavar. Összevillant a tekintetük, majd visszanyargaltak a színpadra.

-          Ennyire hiányoztunk? – érdeklődött Louis, de csak szórványos tapsot tudott kisajtolni. – Mi a pálya? – nézett Liamre, aki a legközelebb állt hozzá.
-          Minden oké – vont vállat, aztán a füléhez hajolt. – Nialler kicsit beszólt Joshnak.
-          Miért?
-          Honnan kéne tudnom? – A színpad eleje felé néztek, ahol Harry épp a szőkének mutogatott valami vicceset.
-          Josh nem csinált semmit?
-          A doboláson kívül? – Liam végigszántott a fején. – Nekem nem tűnt fel…
-          Nahát, hogy mik vannak – vette fel újra a mikrofont Louis. – De nem kell aggódnotok, mi utálhatjuk egymást, titeket viszont örökké imádni fogunk! – Mosolyogva fogadta a hangorkánt. – Most pedig következzen a Better than words… már ha Josh nem másra használja épp a kezét! – A dobos feszes vigyorra húzta a száját, ahogy megpörgette a dobverőit, sikolyokat váltva ki a tömegből.

Louis a továbbiakban fél szemmel Niall-t leste. Annyira arra koncentrált, hogy segítsen neki, hogy fel sem merült benne, mi van, ha fordítva sül el az egész. Niall kedveli Josh-t, de Josh vajon szintén így érez? Mi van, ha miután kiszórakozta magát, faképnél hagyja a szőkét?

-          Mit szólnátok egy kis szünethez? – érdeklődött Liam. Mind magukhoz ragadtak egy üveg vizet, majd megálltak egy laza félkörben. – Valószínűleg már úgyis tudjátok, mi következik… jöjjenek a twitter-kérdések! – Nyújtott karral a kivetítő felé intett, mire nyomban feltűnt az első kérdés. Liam imádta varázslónak érezni magát. – Honnan veszitek az ihletet?
-          A tapasztalatainkból táplálkozunk, természetesen – felelte Harry azonnal, őszintén, és némileg meggondolatlanul, amit a tömeg zúgása kísért. Louis mosolyogva integetett, mivel ehhez nem óhajtott hozzáfűzni semmit.
-          Mi volt a legőrültebb dolog, amit valaha tettél? – Némi feszélyezett nevetés után ismét Harry szólalt meg:
-          Niall. – És közben a szőkére mutatott csábosan, de a szeme közben Louis-ra villant.
-          El vagy tévedve, engem az őseim csináltak – vágott vissza a srác, aztán a következő kérdésre ugrott. – Hol voltatok szilveszterkor?
-          Végre egy könnyű kérdés! Otthon! Régi szép idők! – Liam úgy tett, mintha elmorzsolt volna egy könnycseppet, aztán már épp tovább passzolta volna a kérdést Harrynek, de Louis lopva megrázta a fejét.

Már csak alig néhány helyszín volt hátra a turnéból, ami meg is látszott rajtuk; a színpadon ugyanolyan intenzitással nyomták a showt, a színfalak mögött azonban megritkult a poénkodás, a hülyülés és a kacarászás. Louis vagy a telefonját bújta a családjával chatelve, vagy dalszövegeket firkálgatott.

Aztán októberben, az egyik utolsó koncert után Harry izgatottan robbant be az öltözőbe.
-          Megvan! Megszereztem! – Mivel egyikük sem reagált, folytatta: - Megvan, ki ír nekünk dalt az új lemezre!
-          Kicsoda? – dőlt előre Niall, de Harry megvárta, míg mind rá figyelnek végre.
-          Csak egy barátom… talán hallottatok már róla. A neve Ed Sheeran.
-          Tudni sem akarom, mivel vetted rá erre! – emelte fel a kezét Liam.
-          Én igen! – vigyorodott el Niall.
-          Túl mocskos a fantáziátok – legyintett Harry, ahogy lehuppant Louis mellé a kanapéra. Na, nem túl közel, Louis pedig nem tudta, csalódott vagy inkább megkönnyebbült legyen-e emiatt. – Már akkor is lelkesedett, mikor még csak pedzegettem neki, de egyértelmű választ csak most adott. Mivel elég hasonló a stílusunk, így biztos vagyok benne, hogy passzolni fog hozzánk, bármit is ír.
-          Ez fantasztikus hír – lelkendezett Niall a tenyerét dörzsölve. – Mikor ülünk össze vele?
-          Arra gondoltam, adjunk magunknak egy kis időt, meg persze neki is. Mondjuk két hét múlva? Október közepén?
-          Nekem jó – egyezett bele Liam, Niall bólintásával kísérve. Persze Louis is csatlakozott, jóllehet kicsit gyorsnak tartotta az iramot…
-          Louis? – szólította meg Harry, aki előredőlve a térdére támaszkodott, és a válla felett nézett vissza rá. – Mi a gond?
-          Nektek nem sietős ez egy kicsit? – osztotta meg velük a gondolatait. – Alig tettük le a mikrofont, már vonulhatunk is a stúdióba. Jövőre meg biztos jön egy újabb turné…
-          Jó előre megkaptuk az ütemtervet – mutatott rá Liam.
-          Ja, de abban szó sem volt ilyen szoros határidőkről. Az új albumot valahová jövő év végére datálták.
-          Nem bíztak benne, hogy ilyen népszerűek leszünk – vélte Niall.
-          Horan, te komolyan védeni akarod őket? – vigyorgott rá Louis. – Azt hiszik, nem tudjuk, hogyan köthetnénk beléjük, pedig most ők nem tartják magukat ahhoz, amit ígértek. Kaptunk mi például havonta egy teljes szabad hétvégét?
-          Volt rá példa – felelte Liam.
-          Aha, de a szerződésbe nem azt foglalták bele, hogy hébe-hóba, hanem hogy minden egyes cseszett hónapban, amíg velük dolgozunk.
-          Miért lett neked hirtelen olyan fontos a szabad hétvége? – értetlenkedett Niall.
-          Nem is az a lényeg - magyarázta Louis -, hanem, hogy simán átbasszák a fejünket. Akkor mi miért nem tehetjük meg ugyanezt? Ja, mert szerződésszegéssel vádolnának, már majdnem el is felejtettem – sietett megelőzni a többieket. – Ez rájuk is ugyanúgy igaz.
-          Nem egészen értem, mire akarsz kilyukadni – mondta Harry. – Nemrég még pont te voltál az, aki felrázott minket, és azt mondta, addig nyomjuk teljes kakaón, amíg van mit, és amíg kíváncsiak ránk, vagy nem?
-          De – húzta el a száját Louis.
-          Sem a lemezt, sem a turnét nem tolhatjuk el. Fiatalok vagyunk, népszerűek, és még van mit mondanunk. Most kell tovább folytatnunk. Talán… három év múlva már sehol sem leszünk.
-          Szokatlan tőled ez a hozzáállás, Styles – mondta Liam. – De egyetértek. Csináljuk, és köpjünk a leírtakra. – Mikor a másik három erre ránézett, a srác elpirult. – Abba akarom hagyni a csajozást, amint lehet. Családot szeretnék. – Louis büszkén mosolyogva veregette hátba. – Tudtad előre, mi?
-          Mit is mondhatnék? – szerénykedett a másik. – Egyébként jól teszed. Muszáj éreztetned velük, hogy ez a te francos életed.
-          Bagoly mondja… - szólt közbe Niall. – Mások szükségleteit képes vagy tisztán látni, a sajátodért miért nem akarsz küzdeni?
-          Nialler, ez bonyolult – válaszolt helyette Harry. – Különben is, kit érdekel Louis szükséglete, amikor Ed hamarosan dalt szerez nekünk? – Liam és Niall nevetve bólogatott, és még Louis is képes volt egy vérszegény mosolyra.

Louis igazából meg sem lepődött a dolgon. Két hétig dekkolt otthon az ágyba parancsolt anyja mellett, mégis akkor indult meg a szülés, mikor a srác visszaindult Londonba a találkozóra. A kerekek csikorogtak, ahogy visszafordult. Őrülten dobogott a szíve, féltette az egész családját az újabb változástól.

A kórházba érve Daisy futott elé, aki tíz évesen már túl nagy volt ahhoz, hogy ölbe lehessen venni, így Louis letérdelt, és átölelte.
-          Minden rendben lesz!
-          De anya…
-          Anya rettentően erős. Engem is elvisel már 23 éve! – A kislány felcsuklott. – Gondolj arra, hogy végre te is valaki nagy tesója leszel.
-          Mit sugdolóztok itt? – lépett oda Lottie, két sovány karjával átölelve magát. Tépett frizurája ékes bizonyítéka volt a fodrásziskola kemény tananyagának.
-          Csupán rámutattam, milyen király nagy tesónak lenni, akinek mindenki engedelmeskedik.
-          Miért, neked ki engedelmeskedett valaha is? – gúnyolódott Lottie, majd felborzolta a bátyja haját. – Georgey igazat mondott, minden turné után egyre rosszabb.
-          Fogd be! – csapott felé nevetve Louis, majd csatlakoztak a többiekhez.

Dan természetesen odabent volt, így Louis-ra hárult a feladat, hogy felvidítsa a húgait. Előtte viszont telefonálnia kellett.
-          Szeva! – köszönt a telefonba Niall. Louis-nak némileg fájt, hogy nem hívhatta Harryt. – Mizu? Merre vagy?
-          A kórházban. Hamarosan ismét bátyó leszek. – A szőke kurjantott egyet.
-          Haver, ez oltári! Akarod, hogy odamenjünk?
-          Dehogyis. Zsírozzátok le a dolgot Eddel helyettem is.
-          Azt Harry már megtette. – Louis talán érzett egy szemernyi féltékenységet, de elfojtotta, mivel akadtak fontosabb dolgai is.
-          Megyek, amint tudok.
-          Nem kell sietned, most ott a helyed. – Mozgolódás támadt a háttérben. – Joyt bevitték… Lou, ki…
-          Mennem kell – mondta gyorsan, bontotta a vonalat, majd egy mély sóhaj után a húgaira nézett. – Ki akar fogadni, hogy legalább az egyikük fiú lesz?
-          Titeket már az sem menthetne meg – nevetett Lottie. – Ezt a meccset Daisy és Phebs megnyerte nekünk! – Az ikrek büszkén néztek össze.
-          Hát ja – bólintott Louis. – Nem mintha nem élvezném a nőuralmat… - Fizzy felcsuklott, aztán gyorsan a szája elé kapta a kezét -… de lesz abban valami szép, ha a legidősebb és a legfiatalabb Tomlinson lesz csak fiú!
-          De azért… ugyanúgy szeretsz majd minket is, ugye? – pislogott fel rá Daisy.
-          Hogy a fenébe ne? – Louis letérdelt az ikrek elé, és megfogta azt a kezüket, amivel nem egymást szorongatták. – Hogy fordulhat meg a fejetekben ilyesmi? – A két kislány előbb egymásra pillantott, majd Fizzyre néztek. Az idősebb lány úgy szólalt meg, mintha pontosan tudná, mi jár húgai fejében.
-          Sosem szoktuk felemlegetni, de mi csak féltestvérek vagyunk. Nem lesz köztünk olyan kapcsolat, mint közted és Lottie között…
-          Hé, hé, álljon meg a menet! – emelte fel a kezét Lottie. – Minden nap hálát adok az égnek, amiért nem ugyanaz a szarcsimbók az apátok, mint a mienk. Habár már a tietek sincs képben, és az legalább normális válás volt… de fogalma sincs, mit hagy ki azzal, hogy nem része az életeteknek. – Fizzy kipislogta a könnyeket a szeméből, mire Lottie melléült, és átkarolta. – Szóval meg ne halljam még egyszer, hogy ilyesmiken gondolkodtok, mert lenyisszantom a hajatokat, amíg alszotok! – Nevetés zúgott fel az egyébként csendes folyosón.
-          Testvérek vagyunk – mondta Louis. – Nem számít, hogy fél vagy egész… teljes szívvel szeretjük egymást, és csak ez a lényeg. – Miután a lányok kiszipogták magukat, Phoebe váratlanul kuncogni kezdett.
-          Szarcsimbók. – Ahogy kislányos hangján, vihogva kiejtette a szót, a többieket is nevetésre késztette. Mikor Louis elkapta Lottie pillantását, végre úgy érezte, a lány is felnőtt ahhoz, hogy óvni tudja a húgaikat.

Az idilli hangulatot rohanó léptek zaja szakította félbe, s ahogy felnéztek, Dant látták meg feléjük sietni. Louis szíve a gyomrába süllyedt az idegességtől.
-          Egy fiú és egy lány! Mind jól vannak!

És csak ez a két mondat kellett ahhoz, hogy a Tomlinson testvérek egymás karjába boruljanak a megkönnyebbüléstől.

Louis mindig tudta, hogy az anyja mindenkinél erősebb, de ennyi gyereket kihordani… ahogy az alvó ikreket nézte, a szíve megtelt szeretettel a picik, Isten, a családja, és az egész világ iránt. Daisy és Phoebe a karja alá bújt, és csak csodálták némán az új jövevényeket.

Később – mivel Dan és Louis ragaszkodott hozzá – Lottie hazavitte a többieket.
-          De én maradni akaroook!
-          Daisy, holnap iskola.
-          Muszáj mennünk? Anya idebent van… - A srácot már majdnem meglágyította a könnyes tekintet, de ekkor Felicité közbelépett.
-          Szó sem lehet róla. Anyának pihenés kell, semmi szüksége további idegeskedésre. Majd tanítás után azonnal idejövünk, és megmutathatjátok neki, milyen szépeket rajzoltatok.
-          Úú – csillant fel Phoebe szeme. – Az ikreknek is készítenünk kell valamit! Nagyon sok dolgunk lesz! – Azzal Lottie nyomában kinyomultak az épületből.
-          Mi is leszel, ha nagy leszel? Politikus vagy ügyvéd? – mosolygott Louis a húgára.
-          Eszemben sincs! Olyan munkát választok majd, aminek haszna is van! – A srác nevetve szorította magához.
-          Rendben, Ms. Granger, nyomás! Vigyázzatok magatokra.
-          Úgy lesz. – Azzal Louis egyedül maradt a folyosón.

Az anyját már átszállították a szobájába, de a srác inkább hagyta, hogy Dan legyen a nő mellett, míg ő maga egy folyosói széken készült elszenderedni…

Álmában Harry ott volt vele. Végül is mikor nem? Mosolygott rá, a szeme csillogott, gyűrűs ujjai a haját simogatták, illata bekúszott az orrába… Aztán felriadt. És Harry még mindig ott volt. Sőt, Niall és Liam is. Amint Louis meglátta maga körül a legjobb barátait, akik képesek voltak elvezetni ide csak azért, hogy ebben a pillanatban is vele legyenek, a megkönnyebbülés forró könnyei peregtek le az arán. Csak néhány csepp volt, mégis megtisztította a lelkét.
-          Nem tudtok nélkülem élni, mi? – kérdezte mosolyogva. Aztán felállt, és hagyta, hogy egy nagy ölelésbe vonják.

-          Hogy lehet az, hogy mind gyönyörűek, csak te vagy ilyen ronda? – érdeklődött Liam az üveg előtt állva. Louis látta rajta, hogy a babák azonnal elbűvölték.
-          Valószínűleg én voltam a kísérleti fázis. Vagy azért találsz rondának, mert pasi vagy – mutatott rá kacsintva.
-          Ja, ebben lehet valami. – Liam zsebre vágta a kezeit. – Jó ilyen nagy családban élni? – Louis elgondolkodott a kérdésen.
-          Mindent összevetve, azt hiszem, igen. Én imádom a pörgést, otthon pedig mindig zajlik az élet. De ehhez az is kellett, hogy ilyen menő szüleim legyenek. – A másik bólogatott. – Min töröd a fejed, Payne?
-          Azon, hogy nagy családot akarok. – Louis rávigyorgott.
-          Előbb egy gyereket kéne összehoznod, te szerencsétlen!
-          Nos, majd igyekszem, de nem lehet ám mindenki olyan termékeny, mint a Tomlinsonok! – Nevetve lökdösni kezdték egymást, és csak akkor moderálták magukat, mikor Niall és Harry is odaért.
-          Anyukád fantasztikusan viseli – mondta Niall őszinte elismeréssel a hangjában. – Ennyi gyerek a nyakán, ráadásul te vagy az egyik… – Louis vigyorogva bemutatott neki.
-          Mondtam már, mennyire hiányzott a csesztetésetek?
-          Ezt mondanod sem kell! – kacsintott Liam. – Ha megbocsátotok, telefonálok egyet.
-          Én meg beugrom a mosdóba.

Niall és Liam eltűnése valahogy nem hatott teljesen spontánnak, ahogy az sem, mikor Harry elhúzta Louis-t egy kameramentes szakaszra, és csókolni kezdte. Semmi szexuális nem volt a tettében, volt viszont annál több szeretet, kedvesség, törődés, és az ígéret, hogy… mindig itt leszek veled.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© Another World (Larry Stylinson), AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena