2019. február 24., vasárnap

Hazudósok 6. fejezet


Kellemes olvasást! :)



Jelen

Harry persze pontosan tudta, hogy kellemetlen lesz. Ahogy azt is sejtette, hogy Liam és Niall nem fogja megkönnyíteni számára azt a néhány órát, amit Louis közelében kell töltenie. Nem is kellett csalódnia; a két jómadár feltűnésmentesen egymással szembe ültette őket, hogy gyönyörködhessenek a másik arcában. Harry legalábbis ezt tette. A nagy szakítás óta alig látta személyesen a srácot, és egyrészt megdöbbentette a lestrapáltsága – egy gyerek tényleg ennyit kivesz az emberből? -, másrészt a szíve önkéntelenül is gyorsabb dobogásra váltott, mintha érezte volna, hogy a párja, a másik fele ott ül tőle néhány méterre. Igen, Harry Styles, a befutott énekes, modell és színész ilyenkor igazán szánalmasnak érezte magát.

-          Tehát – sóhajtott mélyet Niall, mint aki éppen erőt gyűjt a folytatáshoz. – Keresünk egy új kiadót? – A szöszi egyikükről a másikukra nézett.
-          Minek neked az együttes? – pillantott fel Louis. – Szerintem egyedül máris sokkal nagyobb sikereket értél el. Baromi jó az új dalod, és nem hagyhatod, hogy bárki az utadba álljon.
-          A banda számomra sosem a sikerről szólt – mondta Niall. – Illetve nem csak arról. Sokkal fontosabb volt, hogy a legjobb barátaimmal lehetek, akikkel nem hagyjuk elúszni egymást. – Összeszűkült a szeme. – Mert nézd csak meg… egy évre vettük le rólad a kezünket, és mi történt. – Harry aggódott, hogy Louis rosszul fogadja majd a kritikát, de a srác szeretettel mosolyogva biccentett a szőkének.
-          Jó lenne újra együtt zenélni – ismerte be. – De nem férne bele az életembe. És lássuk be – folytatta gyorsan -, a mostani állapotomban csak visszahúználak titeket.
-          Van, ami nem változott – mondta Liam. – Még mindig tiszta hülyeségeket beszélsz…
-          Payne, csak ismerd el, hogy most nekem van igazam. – Louis mosolya ezúttal tele volt szomorúsággal, amit Harry alig bírt elviselni. – Kihoztuk ebből a bandából, amit lehetett. Mostantól koncentráljatok a szólózásra. Az esküvőre. Vagy a filmezésre és a modellkedésre – tette hozzá csak úgy mellékesen, de Harryt nem tudta átverni. Még mindig nem került közelebb annak megoldásához, hogy Louis miért szakított vele olyan hirtelen, de abban legalább biztos lehetett, hogy a másikat még mindig érdekli, mi van vele.

-          Hogy viseled?

Harry odapillantott Louis görnyedt alakjára. Liam és Niall éppen a pultnál rendezte a számlát, így a srác időzítése nem lehetett véletlen.

-          Még nem tudtam feldolgozni – ismerte be Harry, s újra összeszorult a szíve, ahogy nevelőapja hirtelen távozására gondolt.
-          És Anne?
-          Próbál erős maradni. De mondtam neki, hogy Gem és én már felnőttünk… miattunk nem szükséges tartania magát. – A srác megdörzsölte a szemét. – El sem tudom képzelni, nektek mennyivel rosszabb lehet. – Azok a fránya könnyek csak felbukkantak, ahogy felrémlett előtte a mindig vidám és életerős Joy arca. – Ha bármiben segíthetek… - Louis oda sem figyelve bólintott, Harry pedig azon kapta magát, hogy folytatja: - Hiányzol. Annyira hiányzol.

-          Mi történt? – nézett Niall a távolodó Louis után.
-          Elüldöztem – vont vállat Harry, ahogy átvette a kabátját Liamtől.
-          Akkor te sem tudod, mi ütött belé? – Niall figyelmen kívül hagyott egy visongató lánycsapatot. – A gyerek még hagyján, de hogy nem akarja folytatni velünk…
-          Pedig igaza van – vélte Harry. – Egyedül sokkal többet tudsz fejlődni…
-          Szarok a fejlődésre! – csattant fel a szőke, akár egy durcás kisgyerek. – Eleget kerestem ahhoz, hogy megéljek belőle, így ez sem szempont. – Már az utcán jártak, mikor hirtelen szembefordult Harryvel. – Vissza akarom kapni a legjobb barátaimat. Tudni akarom, mit olvasott Louis abban a mappában. Vissza akarom őt hozni közénk. Ki szeretne csatlakozni?

Harry igazság szerint hiába is próbált volna tiltakozni, Niall hajthatatlannak bizonyult. Nem győzték meg a valós érvek…
-          Még dolgoznom kell a filmen!
-          Gyászolok!
… sem a valótlanok.
-          Semmi kedvem Louis után kutakodni!

Így tehát az újbóli találkozásukat követő harmadik napon Harry azon kapta magát, hogy George Hornyak irodájában ül. A férfin látszott, hogy nem egészen tudja hová tenni a felbukkanását, és Harry sem értette, miért éppen őrá osztották ezt a feladatot.
-          Szóval – kezdte Hornyak -, mit tehetek érted?
-          Arra a mappára lenne szükségem – vágott bele a srác. – A banda úgy döntött, szeretne tiszta vizet önteni a pohárba.
-          Azt feltételeztem, már mind olvastátok – mondta Hornyak -, Louis ugyanis magával vitte. – Harry próbált úgy tenni, mintha nem vágta volna mellbe ez az információ.
-          Nincs belőle másolat?
-          Természetesen nincs.
-          Rendben, nekem az is megfelel, ha zanzásítva előadja, mi szerepel benne. – Hornyak olyan tekintetet vetett rá, amiben keveredett a szánalom és az együttérzés. Harry felcsattant. – Nem azt mondta, hogy már semmi okuk titkolózni? Miért nem tudja egyszerűen elmondani, kinek a csodás ötlete volt, hogy egymásba szeressünk?
A beálló csendben a srác csak a saját szapora szívverését hallotta.
-          Elhiheted nekem – sóhajtotta Hornyak -, az, hogy ti egymásba szerettetek, még véletlenül sem szerepelt az illető tervei között. – A férfi megdörzsölte az arcát. – Sajnálom, ez az egész már kikerült a kezemből. Nem én vagyok a megfelelő személy arra, hogy mindent elmondjak neked.

Legelső felindultságában, ahogy kilépett az ajtón, Harry már tárcsázta is Louis számát. Torkig volt a titkolózással meg azzal, hogy egymás háta mögött cselekednek. Utálta, hogy a modestnek sikerült megmérgeznie a barátságukat és a fiatalkori éveiket.

Harry nekitámaszkodott az autójának, és szórakozottan nézegetni kezdte a régi képeiket. Igazi kincsesbánya lett volna ez a készülék bármelyik firkásznak, Harry ugyanis kényszeres gyűjtögető volt. Lekapta Louis-t minden lehetséges alkalommal – amikor a tükörbe grimaszolt, mert nem tetszett neki az új frizurája; amikor megpróbált belebújni egy hihetetlenül szűk farmerbe, s még a nyelvét is kidugta, annyira koncentrált; amikor az ágyában aludt a takaró tetején, szája nyitva.

Amikor egy könnycsepp hullott a mobilra, Harry Styles eldöntötte, hogy nem fogja feladni. Még nem.



Múlt

Megvolt a lemez, megvolt a banda, így nem volt más hátra, mint hogy kijelöljék a megjelenés, majd pedig a turné időpontját.

-          Én finomítanék még rajta kicsit – mondta Julian a tárgyalóteremben. A hangszerei között érezte magát elemében, így most némileg feszengett. – A zenekarnak még egymásra kell találnia, és rájuk kell hangolnunk a dalokat…
-          Tehát? – kopogott az asztalon Paul.
-          Tehát, a korong kijöhet még idén, de a turnét csak jövő év elején indítanám.
A menedzseren látszott, hogy nem örül túlzottan ennek a javaslatnak, de mivel Julian volt a szakember, így rábólintott.
-          Rendben. Akkor mindent bele. Hamarosan értesítelek titeket a pontos időpontról.
-          Azta, milyen szuper, hogy nekünk is van beleszólásunk – gúnyolódott Louis a széke hátsó lábain hintázva.
-          Nekem megfelel – szólalt meg Harry. – Így legalább teljesen biztos, hogy mind ott tudunk lenni anyám esküvőjén.
-          A világért ki nem hagynánk – veregette meg a vállát Niall. – Anyukád szuper. Robin is. Az ingyen kaja pedig ráadás. – Nevettek.
-          Hozhatunk partnert? – érdeklődött Liam naivan, mire a másik három azonnal lecsapott rá.
-          A múltkor azt mondtad, nincs senki komoly! – rikácsolta Louis.
-          Erre sem mondtam, hogy az.
-          Elhozod egy esküvőre – mutatott rá Niall. – Ez már igenis komoly. – Liam az ajkába harapott, de válaszul csak vállat vont.
-          Na és te hozod a tiédet? – dobta oda a labdát Louis-nak.
-          Még csak az kéne – mormolta a srác, elvégre annyira még ő sem volt hülye, hogy elvigye Eleanort Harry és családja körébe. Az a nap Anne-ről és Robinról fog szólni, meg esetleg arról, hogy berángatja magával Harryt a ruhatárba, és… - Szóval nem. Eli ezt most kihagyja. – Harry elfordult, így csak Louis láthatta az ajkára felkúszó vigyort. – Na, és te, Horan? Hozol valakit?
-          Nem valószínű.
-          Tengernyi idő van addig – vélte Harry. – Nyugodtan meggondolhatod magad bármikor. – Niall elpirult, és látványosan témát váltott.

-          Írtam egy dalt a lemezre. – Csend. – Julian!
-          Igen, igen, én voltam, bevallom – tartotta fel a kezét a férfit. – Azt hittem, már rég eldicsekedtél vele nekik.
-          Pontosan! – bólintott Liam. – Borzasztó sértésnek fogjuk fel, hogy nem tőled hallottuk a hírt.
-          Annyira azért nem lett jó…
-          Hallgassuk meg! – pattant fel Harry. – Addig úgysem tudunk véleményt alkotni.

Így hát átsorjáztak a stúdióba, kényelembe helyezték magukat a fotelekben – Niall csak megállt a falnak támaszkodva, látóterükön kívül -, Julian pedig elindította a dalt…

Az utolsó hangok elhalása után sem szólalt meg senki, csupán Harry ajkán szaladt ki egy sóhaj.
-          Ez zseniális lett – ismerte el Louis, mire Niall arca szabályszerűen felragyogott. – Pont ez kell ide… egy vallomás, egy ígéret, egy köszönet… - Megcsóválta a fejét. – Légy büszke rá! És magadra is. Gratulálok.

Liam és Harry is elhalmozta dicséretekkel a szőkét, de mind tudták, hogy ahogy a zenészek kiválasztásánál Niall, úgy szövegírásnál Louis szava és véleménye számít a legtöbbet.

-          Bedobunk valahol egy sört? – érdeklődött Liam kora este.
-          Bocs, haver, terveim vannak – vont vállat Niall.
-          És különben sem akarunk a szükségesnél több időt veled tölteni… - Louis még be sem fejezte a mondatot, mikor el kellett iramodnia Liam elől, aki kergetni kezdte.

Megkerülték a háztömböt, aztán visszatérve Louis hirtelen megtorpant, Liam pedig egyenesen nekirohant, mire majdnem elterültek a földön. Liam egyik karját átvetette Louis mellkasán, így tisztán érezhette, ahogy a srác teste megfeszült.

Harry egy fekete terepjáró mellett állt, aminek az ajtaja épp akkor nyílt ki. A srác nevetve bedobta a táskáját, majd egy pillanatra visszafordult a másik kettő felé.
-          Majd találkozunk! – És ennyi. Rohadtul ennyi.

-          Még mindig nem akarsz inni?
-          Nem inni akarok – motyogta Louis. – Le akarok részegedni. Segítesz?
-          Ha neked ez kell… rendben.


Eleanor felvont szemöldökkel és karba tett kézzel ácsorgott fölötte, és épp beszélt, habár Louis nem igazán tudott rá koncentrálni.
-          Nem is tudom, mit gondoltál…
-          Semmit. Pont az volt a lényeg.
-          És mégis miért? Mi lehet annyira szörnyű, hogy…. várj, már tudom is! A fejedbe vetted, hogy Harry művelt valamit, de ahelyett, hogy azonnal tisztáznád vele, te lerészegedsz. – Csend. – Néha komolyan nem tudom eldönteni, hány éves is vagy…
-          Jogom van néha kirúgni a hámból, és kiereszteni a gőzt – nyakaskodott Louis, habár nagyon jól tudta, hogy vesztésre áll. Eleanor-ral vitatkozni olyan volt, mintha Louis egyszerűen kidobálta volna az érveit az ablakon. Vagy mintha az anyjával beszélt volna.
-          Nem értek egyet – fonta karba a kezét a lány. Úgy magasodott az ágyban haldokló srác felé, mint a bosszú angyala. – Sok mindenhez jogod van, de a kötelezettségeid sokkal fontosabbak. Rengetegen felnéznek rád, és egyszerűen nem engedheted meg magadnak…
-          Ők megengedhetik maguknak? – kiáltott fel Louis hirtelen, ami döbbent hátrálásra késztette Eleanort. – Ők megtehetik, hogy úgy rángatnak minket, mint a bábukat? Hogy egyetlen lépést sem tehetünk anélkül, hogy ők ne tudnának róla? – A srác az arca elé emelte a kezét. A mellkasát feszítő nyomás mostanra elviselhetetlen lett, és valószínűleg ez a fájdalom volt az, ami könnyeket csalt a szemébe. – Neked tudnod kell, mennyire fárasztó minden pillanatban ügyelni a látszatra… közben meg azért imádkozni, hogy valaki végre jöjjön rá.

Louis néhány másodperc után érezte, hogy besüpped mellette a matrac, majd Eleanor keze jelent meg a hátán.
-          Tudom, hogy nehéz… sőt, néha egyenesen kibírhatatlan. De ez nem lesz így örökké. Amint lejár a szerződésetek…
-          Évek múlva! – kiáltott fel a srác.
-          Igen… az hosszú idő – ismerte el a lány. – De… addig is a jó dolgokba kell kapaszkodnod. Van elég pénzed, hogy segíts a családodnak. Anyukád boldog egy nagyszerű férfi mellett… a húgaid nagyon okosak, szépek és kedvesek. A legjobb barátaiddal dolgozhatsz. Minden nap azt csinálhatod, amit szeretsz, és kamatoztathatod a tehetséget…
-          És itt vagy te is – egészítette ki Louis, némileg már jobb hangulatban.

Tisztában volt vele, hogy önzőn és gyerekesen viselkedik, de azt hitte, ezt jelen helyzetben meg is engedheti magának. Tévedett. Nem engedheti meg. Otthona magányában azt csinál, amit akar, de ha mások is láthatják, meg kell gondolnia, mit tesz. Bármennyire is fájt neki Harry távolságtartó viselkedése, le kell nyelnie, hogy a másik nem számol be neki minden lépéséről.

Eleanor mosolyogva figyelte, ahogy Louis betámolygott a fürdőbe, és rendbe tette magát. A srác tele volt energiával és tettvággyal, úgyhogy fogta a holmiját és Eleanort, bevágódott a kocsiba, majd elindultak a szüleihez.

Szombat volt, sütött a Nap, zene szólt a rádióból; Louis a kormányon dobolt, Eleanor pedig kinyújtotta a kezét az ablakon, és élvezte a szellőt. Louis kicsit nagyobb lendülettel fordult be a feljáróra, de szerencsére az anyja és Dan kocsija még a garázsban állt. Eleanor kicsit megszeppenten követte a srácot; találkozott már a családdal, de a házban még sosem járt. Louis kézen fogta, rámosolygott, aztán benyomult az ajtón.

-          Itt az FBI! Kezeket fel! – A szavait azonnali székcsikorgás, majd lábdobogás kísérte. És sikítás.
-          Louis! – ugrott az ölébe Phoebe.
-          Jesszus, már megint nőttél! Mit szedsz, varázsgombát? – A kislány nevetett, és helyet adott a többieknek. – Hé, Daisy hercegnő! Mi ez a hajadban?
-          Csillámos hajráf! Lottie-tól kaptam.
-          Lottie dolgozik! – kotyogta ki Phoebe.
-          Micsoda?
-          Kösz, te lepcses szájú vénasszony! – érkezett meg Lottie az emelet irányából. – Lou! És Eleanor – tette hozzá némileg ridegebben.
-          Ugye nem zavartunk meg semmit? – Louis magához ölelte a legidősebb húgát.
-          Egyáltalán nem. Anyáék még nem tértek magukhoz… tegnap kicsit kirúgtak a hámból.
-          Miért, az öregeknek talán nem szabad? – hallatszott odafentről Johannah hangja, mire Louis azonnal elmosolyodott.
-          Nem mondtam ilyet – forgatta a szemét Lottie. – Fizzy fenn van már?
-          Ha eddig nem volt, erre a zsivajra biztos felébredt – kuncogott Daisy.
-          Vendégünk van? – érdeklődött Dan.
-          Szó sincs róla – felelte Lottie. – Csak Louis és Eleanor az.

Johannah a pillanat töredéke alatt a lépcső alján termett.
-          Uramisten! – Miután hevesen megölelte a fiát, Johannah saját, felforrósodott arcára simította a tenyerét. – Ismerős volt az autó, de álmomban sem gondoltam volna… Eleanor, mesésen nézel ki! – ölelte meg a lányt is, aztán igazgatni kezdte a haját és a köntösét. – Legalább ideszólhattatok volna, hogy…
-          Anya, még mindig te vagy a leggyönyörűbb nő, akit valaha láttam – bizonygatta Louis, de az anyja zavartan leintette. – Sajnálom, amiért ismét bejelentés nélkül…
-          Kezdünk hozzászokni! – csipkelődött Fizzy, mialatt elnyomakodott az anyja mellett, és megölelte a bátyját.
-          Terveztetek mára valamit?
-          Főzést! – vágta rá az anyja, de mielőtt a konyha irányába fordulhatott volna, Louis átkarolta, és egy puszit nyomott az arcára.
-          Öt percet kaptok, aztán indulunk! – közölte a srác, a lányok pedig sikongatva elrohantak.
-          Na, de… - harapdálta az ajkát az anyja.
-          Hoppá, óvatosan! – nevetett Dan a lányokra, akik majdnem feldöntötték a lépcsőn. – Hé, helló! Sejthettem volna, hogy nem a reggeli tükörtojásnak örülnek ennyire. – A férfi vidám volt és kusza, ahogy kezet rázott a sráccal.
-          Épp azt kérdeztem, van-e valami tervetek mára.
-          Mivel úgy vélem, neked van, így a válaszom nem – nevetett Dan. – Hová viszed a lányokat?
-          Ide is, oda is – vont vállat Louis. – De reméltem, hogy nem egyedüli férfiként kell majd tartanom a frontot. – Dan arca szó szerint felragyogott, Louis pedig újra rájött, mennyire kevés ráfordítással mekkora örömet szerezhet.

Amíg a család rendbe szedte magát, addig Louis és Eleanor a konyhába vonult, hogy feléljék a reggeli maradékát.
-          Annyira kedves a családod – mondta a lány két falat között. – Tudnak valamit?
-          Nem.
-          A szerződés miatt?
-          Is – biccentett a srác. – Meg szeretném kihagyni őket belőle… bár ha ez az egész kipattan, akkor megkapom, hogy miért nem szóltam. – Eleanor bólogatva forgatta a poharat a kezei között, míg Louis át nem karolta. – Kedvelnek téged.
-          Nem kell hazudnod.
-          Nem hazudok. Harry… valóban másként viszonyul hozzád, de anya imád. Te testesíted meg a tökéletes barátnőt! – Sóhajtott. – Néha azt kívánom, bár megadhatnám neked, amit érdemelsz.

Eleanor csillogó szemmel felnézett rá, Louis agyában pedig tényleg megfordult, hogy mi lenne, ha… ha nem csak színjáték lenne az egész. Ha valódi kapcsolatban lennének, ha eljegyeznék egymást, ha gyerekeik születnének, és aztán együtt öregednének meg…

Csakhogy ekkor felrémlett előtte Harry arca. Ahogy koncentrált, ahogy énekelt, ahogy nevetett, ahogy élvezett… és belesajdult a szíve a gondolatba, hogy esetleg nélküle kell tovább élnie… Szóval nem, szó sem lehetett róla, hogy egy nőt vegyen feleségül, még akkor sem, ha az a nő Eli…

Eleanor pedig pont ezt a pillanatot választotta a cselekvésre. Ráhajolt a pultra, keze közé fogta Louis arcát, majd megcsókolta. Korábban is váltottak már felületes puszikat, de ez most teljesen más volt.  Ez komoly volt, Louis érezte a lány szorításából, az ajka és a nyelve mozgásából. Eszében sem volt elhúzódni; hagyta, hogy Eleanor elvegye, amit akar, mert ennyi járt neki.

-          Fúj, undorítóak vagytok! – vetett véget a jelenetnek Fizzy. – Muszáj ezt pont a konyhában művelnetek? Mi itt enni szoktunk!
-          Gondolod, hogy csak azt? – kacsintott rá Louis sokatmondóan, majd megtörölte a száját.
-          Mit akar ez jelenteni? – A srác kedveskedve összeborzolta a húga haját.
-          Majd ha idősebb leszel, rájössz, hogy az emberek bárhol és bármikor képesek egymásnak esni… akár mosogatás közben is.

Fizzy kerekre nyílt szemmel bámult rá, aztán úgy tett, mintha öklendezne.

Negyed órával később már odakint álltak a ház előtt, és azt próbálták eldönteni, ki hová üljön.
-          Én szívesen átülök Johannah és Dan kocsijába – ajánlotta Eleanor -, így a testvérek együtt lehetnek. – Louis látta, hogy erre Lottie felvonta a szemöldökét; nyilván azon töprengett, hol ebben a csapda.

A srác azonban cuppanós csókot nyomott barátnője arcára köszönete jeléül.

Fantasztikusan telt a nap. Louis mindenhová elvitte őket, ahová csak menni akartak, és elhalmozta őket ajándékokkal. Johannah néhányszor megpróbálta figyelmeztetni őket a túlzott cukorbevitel veszélyeire, de aztán vállat vont, és élvezni kezdte a kiruccanást.

Amikor aznap este hazaértek, az ikrek már alig bírták nyitva tartani a szemüket a fáradtságtól. Louis és Dan vitte fel őket a szobájukba, de ők mintha észre sem vették volna a helyváltoztatást, szundítottak tovább.
-          Olyanok voltunk ismét, mint egy igazi nagy család! – mosolygott Johannah. – Jól éreztük magunkat. Remélem nem vontunk el a munkától.
-          Ha dolgom lett volna, nem jövök – nyugtatta meg Louis. – Kezdj hozzászokni, mert mostantól gyakrabban fogsz látni! – A srác arra számított, hogy az anyja örülni fog a hírnek, ehelyett a homlokát ráncolta, de nem szólt semmit.

A hazavezető út egy részét csendben tették meg. Louis remélte, hogy Eleanor nem érzi kényelmetlenül magát.
-          Köszönöm, hogy eljöttél ma velünk.
-          Jó buli volt – mosolygott a lány, aztán mélyet sóhajtott, mintha erőt gyűjtene. – Jó volt, de közben fájdalmas is. – Louis erősebben kezdte szorítani a kormányt. – Pár órára elhittem, hogy valóban hozzátok tartozom, hogy valóban lehet jövőm ezzel a családdal. Sajnálom, ez butaság volt részemről! – nevetett fel erőltetetten.
-          Ne haragudj – suttogta Louis. – Bele sem gondoltam, mennyire nehéz ez neked…
-          A családodra gondoltál, és ez így van jól.
-          Miért védesz engem folyton? – fakadt ki Louis. – Egyáltalán nem érdemlem meg, te mégis mindig a legjobbat gondolod rólam…
-          Louis, hagyd abba! – csitította Eleanor, majd megfogta a srác sebváltón nyugvó kezét. – Te nem tettél semmi rosszat. Soha nem ígértél nekem semmit… kezdettől fogva tisztában voltam vele, hogy ez egy üzlet. Mégis a barátommá váltál, és ezt nem bánom egy percig sem.

Louis rápillantott a szeme sarkából, hogy vajon komolyan gondolja-e a szavait… Eleanor úgy mosolygott, mintha semmi gondja nem lenne a világon, így a srác is ellazult kicsit.
-          Tehát folytatni akarod?
-          Miért ne akarnám? Titkos küldetésemnek tekintem, hogy védjelek téged és Harryt. – Ezen mindketten nevettek, aztán Louis leparkolt a lány lakásánál.
-          Köszönök mindent – ölelte magához Louis gyengéden.
-          Én is! Ha hazaértél, hívd fel! – javasolta, majd egy kacsintás után kiszállt.

Louis diadalként élte meg azt a napot, és már majdnem sikerült elfelejtenie, miért is itta le magát előző este. A lakása ugyanúgy fogadta, mint ahogy hagyta; magányosan és üresen. Ledobta a táskáját az ágyra, majd megkísérelte felhívni Harryt, de a telefon azonnal kisípolt.


A következő hét azonnal egy kisebb bomba robbanásával kezdődött. A srácok épp nagyban mesélték egymásnak a hétvégi eseményeket, amikor egyszer csak betoppant Paul, arcán ragyogó mosollyal, kezében Ipaddel. Louis már majdnem rámordult, hogy mégis mit keres ott, de a férfi éppen felé tartott.

-          Gratulálok, Mr. Tomlinson! – mondta egészen úgy, mintha valóban így is gondolná. – Ennél jobbkor nem is jöhetett volna ez a kis akciód!
-          Mit akcióztál? – kérdezte Niall, de a másik csak vállat vont, mert halvány gőze sem volt róla.
-          Erről beszélek. – Paul az orra alá nyomta az Idapet, Louis szíve pedig a gyomrába süllyedt.
-          Családi kiruccanáson a cuki páros – olvasta Liam. – Louis Tomlinson, az One direction világhírű énekese és gyönyörű barátnője a szombati napot a srác családjával töltötte, és a képek tanulsága szerint remekül érezték magukat. Egy magát megnevezni nem kívánó szemtanú szerint Louis és Eleanor végig nyalták-falták egymást, és képesek voltak bárhol letámadni a másikat. Mr. Tomlinson este gálánsan hazavitte kedvesét, és mindketten ragyogtak a boldogságtól. Vajon hamarosan gyűrűt láthatunk a hölgy ujján?

Az ezt követő csendben Louis összepréselte a száját, és visszafogta a késztetést, hogy nyomban Harry elé vesse magát, és magyarázkodni kezdjen. Ehelyett dacosan fölemelte a fejét, és Paul szemébe nézett.

-          Kiruccantunk egy kicsit, de elhiheted, egy percre sem jutott eszembe, milyen jó hírverés lesz ez a menedzsmentnek.
-          Persze, teljesen megértem – nevetett Paul, majd megveregette Louis vállát. – Csak így tovább! Amint hallom, a közeljövőben esküvőre vagytok hivatalosak… - Lógni hagyta a mondatot a levegőben, de ahogy a srácra kacsintott, abból sejteni lehetett a javaslatát.

Louis nem igazán tudta, hogy vészelte át az egész napos próbát. De valahogy vége lett, ő pedig már cigarettázva várta Harryt lakásának erkélyén. Ahogy a göndör hajú megérkezett, nem lépett ki mellé, hanem megállt a homályban.

-          Nem kezdem el magyarázni – kezdte Louis, szavai füstté váltak az éjszakában. – Miután pénteken leléptél, Liam és én kiütöttük magunkat. Eleanor kapart fel, és emlékeztetett, hogy nem lehetek ennyire önző. És hogy talán csak kombinálok azzal kapcsolatban, kivel voltál helyettem. – Harry mélyet sóhajtott mögötte.
-          Nem kell minden lépésedről beszámolnod – mondta végül. – Én sem fogok. – Louis megbántottan fordult meg.
-          Miért nem? Elsodródunk egymástól, ha titkolni kezdünk dolgokat a másik elől! – Harry vállat vont, Louis-t pedig szíven vágta a nyegle mozdulat. Nehézkesen nyelt egyet, a csikk kihullott a kezéből. – Tényleg ezt akarod?
-          Azt akarom, hogy ott legyünk egymásnak, de időt kell szakítanunk magunkra is.

Louis elfordította a fejét, és lehunyta a szemét, hogy a szúró könnyek ne törhessenek utat maguknak. Megrezzent, mikor megérezte az arcán Harry ujjait, ajkán az ajkát. A srác berángatta őt a hálóba, csókolta, harapta, vetkőztette, a magáévá tette. A szenvedély és az élvezet hangjai mellett Louis azt is érezte, hogy a szívének egy kis darabja odaveszett az aktus során.

Utána sem tudott megnyugodni, mégis átkarolta hátulról Harryt, ahogy mindig. Harry megcsókolta a kezét, és szorosabban simult a karjaiba.
-          Szeretlek, Boo – suttogta álomittas, karcos hangon. – Szeretlek, bármi történjen is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© Another World (Larry Stylinson), AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena