2015. május 21., csütörtök

DBA - Avagy kampány az olvasókért


Hozzám is elért végül a díj, hála Csöndes Dé közbenjárásának, aki a nevével ellentétben szerencsére egyáltalán nem csöndes! :):)






- Köszönd meg a díjat, és tedd ki, hogy kitől kaptad! (kész)
- Olvasd el annak a blogját, akitől a díjat kaptad (kész)
- Írj 12 dolgot annak a blogjáról, akiről a díjat kaptad! (térj ki a szereplőkre, a szokásaikra stb... nem írhatod azt, amit ő írt a sajátjáról) (kész)
- Írj 12 dolgot a saját blogodról (kész)
- Válaszolj 12 kérdésre (kész)
- Tegyél fel 12 kérdést a saját blogoddal kapcsolatban
- Kommentel annak a blogján legalább 1 fejezethez (vagy akármihez), akitől a díjat kaptad, ugyanis mindenkinek jól esik a visszajelzés, ez lehet kritika, véleményezés, vagy az esetleges tetszésed kifejezése. A lényeg, hogy építő legyen! (kész lesz)
- Cseréljetek linket is! Rakd ki azt, akitől kaptad és írj neki, hogy ő is rakjon ki téged (kész lesz)
- Küld tovább 12 embernek a díjat
- Ha beszállsz ebbe a "díjrendszerbe", kérlek gondoskodj róla, hogy a kép linje mindig erre az oldalra vezessen, hogy aki nem értené, mi is ez, az is tudjon tájékozódni.
Az utóbbival együtt megkérnélek, hogy tedd ki látványos helyre ezt a kis képecskét a linkkel együtt, ennek oka megint csak a népszerűsítése a kampánynak.



Természetesen hallottam és olvastam már erről a díjról. Egyrészről jó ötletnek tartom, hiszen felfedezhetünk olyan blogokat, amiket máskülönben nem, másrészről viszont kicsit kuncsorgásnak is hat. Máskor sem megyünk semmire azzal, ha olyat erőltetünk az emberekre, amit nem akarnak maguktól. Mindenesetre remélem, ez a kezdeményezés sikeres lesz, és csak én vagyok túl pesszimista. :)


Nos, Csöndes Dé-től kaptam a díjat, aztán nyomban beleolvastam pár történetébe a blogján (Melegedő). Íme a 12 dolog, ami rögtön eszembe jut:


1. Imádom a blogod nevét. Majdnem olyan, mint a Merengő (amit szintén imádok), de előre jelzed, hogy nálad melegség, kedvesség és szeretet vár.

2. Második jó pont, hogy a blog központi témája Larry. A design egyszerű, nem vonja el a figyelmet a történetről. A két kép és a két idézet (a blog bal és jobb oldalán) nagyon ötletes, és pontosan beleillik a témába.
3. Először a Don't let me go című történetbe olvastam bele, mert láttam, hogy az már befejezett. Illetve azt hittem.
 - Sulis történet! Éljen, éljen! :)
 - A D nevű szereplőről, aki amúgy Diana, a srácok azonos cím dala ugrott be. Ez szándékos, vagy véletlen egybeesés? Nagyon tetszett!
 - A fogalmazásod jó, de azért ne állj le a gyakorlással.
 - Amikor azt írtad, hogy Niall felvisított, és Harry karjaiba vetette magát, hangosan felnevettem. Jellemző lenne a szőkére, hogy ennyire örül valakinek, de hogy visít? :):)
 - Aztán jött az a mondat, hogy Harry bele volt zúgva Zanybe.



Vissza kellett görgetnem, hogy megbizonyosodjam, ez egy Larry történet. Aztán megnyugodtam.
 - "Rohanok pisilni", vagy valami ilyesmi volt. Harry meleg, de azért ne legyen ennyire lányos. :):)
 - Természetesen a végére megkaptuk az apát, aki keményen fogja a fiát. Nem gondoltam, hogy ilyen durván zárod majd le - Harry elvesztette a legjobb barátját és a szerelmét egyazon napon -, de ez kellett, hogy építkezni tudj a következő kötetben.
4. Következőnek a rövidekbe lestem bele, és azonnal kaptam egy forró darabot. Az Elveszve 1. csókjelenete tökéletes volt! Átjöttek az érzelmek, a bizonytalanság, minden. A másodikban pedig megkaptuk a szerelmi vallomást, édesek ezek a srácok. :) Óó, és a Szabadnapos randi. Érdekes dolgokat említettél benne - hogy Zayn mennyi mindent kiharcolt nekik, meg ilyesmi -, és ennél tetszett a legjobban a koncepció. Szeretem, mikor az írók megmutatják a viszontagságokat is, hogy mennyire figyelik őket akkor is, amikor nincsenek színpadon.
5. Kérdésem lenne, hogy az Always is Larry lesz? Beleolvastam az elejébe, ami tetszett, mert nem a szokványos romantikus megközelítést láttam benne, viszont mintha Niall és Harry... hm, ha így lesz, sajnos le kell mondanom róla. :)
6. Aranyos, mikor a fontosabb mondatokat vastaggal vagy nagybetűvel emeled ki. Mintha a szereplők az arcomba ordítanának. :)


7. Jól kezeled a srácok jellemét. Ugyan Harry a Don't folyamán kissé... hm, melegebb volt, mint illett volna, de a többi dolog rendben volt, legalábbis szerintem.
8. Rendszeresen hozod az új részeket, ami jó, de nyugodtan hagyhatsz némi időt a feldolgozásra.
9. Most pillantottam bele az Alwas negyedik részébe, és ledöbbentem. Harry TERHES? Persze írtad a figyelmeztetést, hogy férfiterhesség. Ezért eszembe jutott, hogy az egész fejezetet esetleg berakhatod egy hajtás mögé, hogy a poén (vagy... sokk) ne lepleződjön le. Mint nálam. Most már tényleg bele kell majd pillantanom.
10. Mi a fenét írhatnék még? Látom, hogy feltörekvő vagy, ezért sok sikert kívánok.
11. Imádom az Always elejére tett idézeteket!
12. Direkt a végére hagytam a központozást, ami meglepően jó. Csak arra figyelj oda, hogy ha pontot raksz egy mondat végére, akkor a következőt nagybetűvel kezd. Például:
"csöppségnek köszönhető. - simított végig a hasamon"--> nos, a "köszönhető" után itt akkor nem kell pont, mivel nem kezdesz új mondatot azzal, hogy "simította", ez kisbetű marad.
"Nem.. azt te megtetted velem... - letöröltem a könnyeimet"--> itt a "letöröltem" már új mondat, tehát nagybetű. Akkor lenne kicsi, ha úgy fogalmaztál volna, hogy "töröltem le a könnyeimet". De ezzel még úgyis foglak zaklatni a saját oldaladon. ;)


12 dolog a saját blogomról:


1. Passz.

2. Nemrég nyitottam újra. Úgy gondoltam az Another world befejezése után, hogy nincs már bennem több, mégis elcsábultam.
3. Majd megmutathatom a videót, ami rávett az újranyitásra, de nem akarom lelőni a poént.
4. Imádom az új sablont, szerintem gyönyörűséges.
5. Kicsit zavar, hogy azok, akik nem adnak ki minőségi munkát a kezükből, nagyobb figyelmet kapnak. Persze tudom, hogy ők is sokat dolgoznak a történeteikkel, de nem szabad félvállról venni az olyan dolgokat, mint a helyesírás, vagy a helyes központozás. És az ember hiába akar segíteni.
6. Az oldal az egyik kedvenc 1D dalomról kapta a nevét.
7. Az új történet címe Ariana Grande azonos című dalából származik. Amúgy nem szeretem a csajt.
8. Szeretném, ha az olvasóim úgy éreznék, egy másik világban járnak, mikor ide jönnek. Ennek megfelelően szeretném elégedetté tenni őket.
9. A másik blogomat is gondozom, egy nagyszabású akció van éppen készülőben. ;)
10. A kedvenc tagom Louis. Mindig. Mindenkor.
11. A Ziall páros is izgatja a fantáziám, ahogy az előző regényből is kiderült. :)
12. A folytatás pénteken érkezik. :):)


Válaszolj 12 kérdésre:


1. Tetszik a dizi?

Fentebb már írtam, hogy tetszik, mert nem vonja el a figyelmet, de ha kedved és időd lesz, biztos alakítasz még rajta. :)

2. Hiányosnak tűnik a blog, hogy nincs fejléc?

Őszintén, egy kicsit. Én, amikor egy új blogra érkezem, szeretem tudni már a legelején, mi vár vám. Ha a szereplők rajta vannak a fejlécen, tudni lehet, milyen lesz a történet. De ez az írón múlik.

3. Zavaró, hogy több történet fut?

Nem, csak Te bele ne zavarodj. Én azt tartom ideálisnak, ha csak egyel foglalkozol, mert máskülönben kénytelen vagy megosztani az időd, így talán egyikbe sem fektetsz annyi energiát, amennyit szeretnél. A történet megvár, nem kell rohanni. :)

4. Könnyen megtalálható minden?

Abszolút!

5. Hiányzik valami szerinted a blogomról?

Eddig én hiányoztam. :) Kicsit több kép talán feldobná, de ahogy neked jó!

6. Kellene más párosról is írnom?

Nagyon halkan besúgok egy igent (Ziall, persze).

7. Ha igen, melyik párosról olvasnál szívesen?

Fentebb. Róluk keveset találok, és azok sem frissülnek.

8. Elégedett vagy a részek mennyiségével?

Igen. Bár több napos szünetet is tarthatsz, hogy fokozd az izgalmat, vagy előrehaladj az írással.

9. Szerinted sokat kell várni a frissre?

Most nem, de azért ne szoktasd hozzá ehhez az olvasókat, mert kérőbb bármi közbejöhet.

10. Legyen több 18+?





11. Legyen több oneshot?
Fekszik neked a műfaj, szóval egy lelkes igennel felelek.

12. Olvasnál hetero sztorit is a srácokkal?

Kizárt. Dolog.




12 kérdést nem teszek fel, egyrészt nem is tudnék, másrészt, ha kíváncsiak vagytok valamire, tegyétek fel bátran. És csatlakoznék azon társaimhoz, akik minden egyes bloggernek/bloggerinának továbbküldik a díjat. Az az elvem, hogy mindenki megérdemli, aki blogot vezet. Vigyétek, terjesszétek! :):)



2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a tanácsokat, igyekszem tanulni belőlük! Egy barátnőm elvállalta a lektorálást, szóval reményeim szerint ketten már kicsit jobbat tudunk összehozni.
    A Diana nem szándékos, csak engem úgy hívnak :D és D-t magamról mintáztam. :)
    De mázlista vagyok, hogy ezzel a névvel élek :3
    Az Always Harry kisregény, de igen, Larry lesz benne.
    Nem lesz Narry, ne aggódj! :D (én sem szeretem ezt a párost. Csak Larry és Ziall)
    Harryt szerettem volna sissy karakternek a DLMG-ban, mert... (a folytatáshoz kell) :D
    Zaklass még :D Sok berögzült rossz szokásom van! Elkél egy tapasztalt író segítsége. (szerintem mindenkinek) C:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen töltögettem, és segítek, ahol tudok. Azt nem mondanám, hogy tapasztalt vagyok, de ami tanácsot kaptam, azt tovább is adom. :) Örülök, hogy fognak neked segíteni, és hidd el, Te is hamarosan látni fogod az eredményt. :)
      Óó, Dé, bocsi, nem esett le azonnal. :):) Pedig én is tettem már bele magam történetbe, de eszembe sem jutott volna, hogy azért Diana. De tényleg szerencsés véletlen. :)
      ÖÖ, nem tudom, mit jelent az, hogy "sissy karakter", de remélem, nem olyasmi, hogy lány lesz. Vagy igen?
      Hamarosan eljutok oda, hogy véleményezzek, és nem leszek nagyon kegyetlen, ígérem. ;)

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.

© Another World (Larry Stylinson), AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena